Lions Langedijk

Lionsclub Langedijk helpt Club-B3!

Afgelopen week heeft Lionsclub Langedijk een cheque uitgereikt aan Club B3. Het bestuur van B3 mocht een bedrag in ontvangst nemen van € 1.750,=. Dit was de opbrengst van twee fundraisers van de Lionsclub Langedijk: Het gaat om de opbrengst van de Vintage Markt 2018 in de Broeker Veiling en die van Kaeskoppenstad 2018 die ten bate van Club B3 komen.

Waarom kiest Lions Langedijk voor Club B3?

De Lionsclub Langedijk bestaat uit vrouwen uit de regio Langedijk – veel van ons zijn moeder van tieners, en we beseffen als geen ander dat de jeugd zijn eigen plek nodig heeft. We vinden het belangrijk om Club B3 in de gemeente Langedijk te ondersteunen. “Laat zien wat je kan, laat mensen genieten van wat je kan” is wat Club B3 drijft; in Club B3 kunnen jongeren onder toeziend oog van volwassenen creatief bezig zijn en leren organiseren. Redenen om B3 te ondersteunen op een rijtje:

  1. Club B3 stimuleert diverse podiumactiviteiten. Het is de plek in Langedijk voor singer-songwriters, beginnende bandjes, solo-optredens, noem maar op! B3 haalt ze uit de garages, oefenruimtes en huiskamers en biedt hen een podium, waar zij hun werk kunnen laten zien en horen. Dit is een enorm belangrijk onderdeel van de muzikale en culturele ontwikkeling. Er zijn ook voorzieningen voor avonden met “mainstream” muziek en DJ’s.
  2. Popschool Your Song heeft zijn leslokalen sinds 2017 in B3. Het is zo een kleine stap om op het podium te laten horen en zien wat je kan en/of geleerd hebt. Door de apparatuur voor artiesten en bands is dit redelijk makkelijk te realiseren. B3: “We geven graag een podium aan aanstormend talent”
  3. Sinds november 2017 is B3 wekelijks open voor de jeugd, met bezigheden zoals muziek en podium maar ook gezelligheid zoals gamen, bordspellen, flipperkast.
  4. Leren organiseren: in diverse werkgroepen kunnen jongeren zich toeleggen op alles wat bij een club komt kijken: organisatie, evenementen, facilitaire zaken, horeca en PR bijvoorbeeld.

Reactie B3

B3 is super blij met de selectie als goed doel voor Lions Langedijk. De bijdrage is meer dan welkom. Als gevolg van het verdwijnen van de gemeentelijke subsidie is elk bijdrage een perfecte aanvulling op de inkomsten van B3. Door de bijdrage van Lions Langedijk kan B3 diverse activiteiten financieren zoals B3 Live, B3 Music Sessions, Passion DJ night en Party 78 voor de leerlingen van groep 7 en 8 van de basisscholen in Langedijk.